Contacteer ons

Contact Persoon : Liu

Telefoonnummer : 13332692681

WhatsApp : +8613332692681

Free call

Overerving en innovatie van met de hand gemaakte leertoebehoren

June 16, 2021

Laatste bedrijfscasus over Overerving en innovatie van met de hand gemaakte leertoebehoren

Door een uitvoerig onderzoek van eigentijdse ambachtsjuwelen, is de ontwikkeling van met de hand gemaakte leergoederen in ons land moeilijke toe te schrijven aan de hinderlijke en tijdrovende productieprocedures en het effect van gemechaniseerde massaproduktie in de moderne industriële maatschappij. Volgens de voordelen van handwork, geef volledig spel aan de kenmerken van leergoederen om overerving en innovatie voor dit traditionele ambacht te dragen.

 

 

 

Het ambacht is dat de mensen zich op beide handen baseren om producten te creëren, terwijl de industriële productie hoofdzakelijk zich op computertechnologie en moderne machines baseert. De productielijn heeft minder arbeidskrachten, hoog rendement, gemakkelijk om fouten en geen well-made producten te maken. Daarom neigen de mensen om dure ambachten op te geven en goedkope maar fijn bewerkte industrieproducten te kiezen. In aanwezigheid van de machine-geproduceerde maatschappij, hoewel de macht van handen zwak is, is elk ambacht volledig van de inspanningen van de vakman. Japanse geleerde Liu Zongyue zodra bovengenoemd: Het „fundamentele verschil tussen hand en machine is dat de hand altijd met het hart wordt verbonden, terwijl de machine.“ onbedoeld is Wij kunnen niet onze handen verliezen terwijl het worshiping van machineproductie.

 

 

 

. Onderzoek naar met de hand gemaakte leertoebehoren

 

De traditionele met de hand gemaakte leerkunst wordt gemaakt met de hand gebruikend zuiver natuurlijk leer. De individuele producten zijn zeer groen en milieuvriendelijk, en het productieproces en het consumptieproces produceren zelden verontreiniging. De met de hand gemaakte leerkunst baseert zich op met de hand gemaakt, het product zelf draagt het merk van de schepper, volledig van de de persoonlijkheid en het levenswaarneming van de schepper, en de decoratie wordt meticulously bewerkt en mooi.

 

 

 

Door onderzoek en analyse, zijn er momenteel vier belangrijke reeksen leerproducten op de markt: manierreeks, bagagereeks, riemreeksen, en leertoebehoren. De eerste drie categorieënrekening voor meer dan 90% van het totaal; de met de hand gemaakte leertoebehoren zijn hoofdzakelijk kleine tegenhangers, keychains, en een klein aantal leder-gebaseerde halsbanden en armbanden. Het aandeel is vrij lage, en met de hand gemaakte toebehoren met leer aangezien het belangrijkste materiaal nog zeldzamer is. minder. In termen van de kenmerken van juwelen, is wordt gemaakt de gevolgtrekking van het marktonderzoek dat de leerjuwelen die functioneel zijn en een bepaald decoratief effect op de markt hebben in korte levering die zijn. Neem als voorbeeld keychains, zijn zij verdeeld in twee categorieën:

 

(1) het is zuiver functioneel, handelend als schakelaar;

 

(2) de kleine dierlijke met de hand gemaakte beelden zijn hoofdzakelijk decoratief, die de decoratie en de rente maar het gebrekpraktische aspect verhogen.

 

 

 

In termen van decoratieve stijl, hebben de meesten van hen leertoebehoren met Chinese kenmerken niet. De juwelen op de markt zijn eenvoudig in vorm, hebben geen kenmerken, en zijn gemakkelijk om tot hetzelfde worden gemaakt. Er zijn geen specifiek Chinees cultureel connotatie en gebrek aan ontwerp. Nemend de armband als voorbeeld, zijn er drie kenmerken: (1) de armband past bijna met metaal aan; (2) de armbandvorm is bijna recht; (3) het thema is niet duidelijk.

 

 

 

Voor het nieuwe idee van met de hand gemaakte leertoebehoren, kunt u de basisdiefactoren onderzoeken op het gebruik van „motivatie“ op de bestaande basis worden gebaseerd:

 

(1) levensstijl;

 

(2) esthetisch concept;

 

(3) gewoonte;

 

(4) voorwaarden;

 

(5) milieu;

 

(6) sociale verwachtingen;

 

(7) capaciteit en kennis;

 

(8) het te analyseren geloof (geloof)“, raffineert de gebruiksfunctie en stijl van met de hand gemaakte leertoebehoren, en van ontwerpkenmerken toebehoren.

 

 

 

De „traditionele elementen in juwelenontwerp verwijzen naar de stijlen van het juwelenontwerp, juwelenstijlen en douane dragend juwelen met oude Chinese kenmerken.“ Dit omvat ook de ontwerpelementen van materialen, patronen, vormen, en gebruikte kleuren in juwelenontwerp. De traditionele patronen zijn representatief voor traditionele elementen. De vorm en het patroon van het product moeten tijdens de conceptie worden herontworpen. Het moet traditioneel, maar ook beknopt, levendig zijn, en samenvatting.

 

 

 

Na de selectie van het ontwerpplan, besloot men definitief dat de juwelen zouden moeten representatievere Chinese-keramiek gebruiken als hulpmaterialen, en met het leer worden ingelegd. De Chinese traditionele patronen worden gegeven op het, die een het levensconcept en niet alleen een decoratief symbool symboliseren, maar ook een dieper niveau het op de connotatie van traditionele cultuur wijst.

 

2. De conceptuele innovatie van het productontwerp

 

 

 

Het implementatieproces van het ontwerpconcept omvat drie stadia: tekening van ontwerptekeningen; het maken van juwelendocument vormen; het maken van definitieve modellen (met inbegrip van leergravure, het uithollen, ceramische verglazing, en vuren).

 

 

 

Ontwerpplan 1: Absorbeer de essentie van oude Han-kostuums in de vorm, integreer met stabiel leer en elegante celadon, en voltooi het gehele werk met wolk en golfpatronen overal de ornamenten. Het impliceert een betekenis van verheffing, eenvoudige en abstracte vorm, overeenkomstig moderne esthetica. Als klein beeldhouwwerk, is celadon ingelegd in zijn centrum, dat uniek en niet arrogant is. Het hoogtepunt van het ontwerp is dat het punt kan volgens persoonlijke voorkeur worden verlengd en worden aangegaan, en de verrichting is eenvoudig; de twee bruine porseleincilinders worden verbonden, en de verschillende kruiden kunnen volgens persoonlijke voorkeur worden aangebracht, wat vrij functioneel is.

 

 

 

Ontwerpplan 2: Gebruik de holle methode om de betekenis van ruimte en breathability voor de hals te verhogen. De gebogen vorm en de vrouwelijke zachte kromme veroorzaken elkaar. De ceramische rode en zwarte gelijke, die de kenmerken van venstertraliewerk absorberen, leidt tot een gloednieuwe visuele ervaring. Het Sterke geslacht van de ornamentdecoratie, met een betekenis van ontwerp, overeenkomstig de esthetische smaak van jonge en op middelbare leeftijd vrouwen.

 

 

 

Volgens het onderzoek van innovatieve met de hand gemaakte leertoebehoren, zouden de overerving en de innovatie van leervakmanschap vier punten moeten volgen:

 

(1) vermijd meesterwerken die de route van high-end kunst en machine-geproduceerde met de hand gemaakte juwelen die kijken als maar verspreid nemen (de eerstgenoemde is duur, verliest de laatstgenoemde de waarde van traditionele ambachten);

 

(2) zich richt op de behoeften van de huidige mensen terwijl het vergeten van zijn geestelijke connotatie niet;

 

(3) het ontwerp zou volledig spel aan de kenmerken van leergoederen moeten geven;

 

(4) integratie van nieuwe materialen en technologieën.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

maggie@zyachina.com
+8613332692681
13332692681
13332692681
13332692681